Svačinka

Tvarohové řezy pro malé i větší děti

Dětský eshop Mivemi.cz



Vítejte u dalšího receptu, který je zdravou a chutnou alternativou k oblíbeným pochoutkám. Dnes si připravíme tvarohové řezy – lahodné a vydatné svačinky, které potěší nejen děti, ale i dospělé. Tyto řezy jsou plné dobrých surovin a neobsahují nadbytečný cukr ani konzervanty. Navíc jsou snadno připravitelné, takže se můžete těšit na chutnou svačinu během několika málo kroků.

Ingredience:

  • 4 ks vajec
  • 2 lžíce datlového sirupu
  • ½ lžíce karobu
  • 1 lžička kypřícího prášku bez fosfátu
  • 250 g plnotučného tvarohu
  • 1 ks zralého banánu

Postup:

  1. Šlehání: Nejprve oddělte žloutky od bílků. Ve velké míse prošlehejte žloutky s datlovým sirupem, dokud nezískáte světlou pěnu. Přidejte karob a kypřící prášek a promíchejte. Bílky vyšlehejte do tuhého sněhu a opatrně je vmíchejte do směsi.
  2. Pečení: Těstovou směs vylijte na plech vyložený pečícím papírem a rovnoměrně rozetřete. Pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 13 minut.
  3. Tvarohová náplň: Mezitím připravte tvarohovou náplň. Banán důkladně rozmačkejte vidličkou a smíchejte ho s plnotučným tvarohem.
  4. Tvoření řezů: Nechte upečený piškot vychladnout, poté ho opatrně rozřízněte napůl. Jednu polovinu potřete tvarohovou náplní a přiklopte druhou polovinou. Vložte do lednice a nechte ztuhnout. Poté krájejte na jednotlivé řezy.
  5. Podávání: Tvarohové řezy jsou skvělou volbou jako sladká snídaně nebo svačina. Podávejte je s vanilkovým batolecím mlíčkem pro dokonalou chuťovou harmonii.

Závěr:

Těšíme se, že jste si připravili tyto zdravé tvarohové řezy, které nejenže potěší vaše chuťové buňky, ale také poskytnou vašemu tělu potřebné živiny a energii. Snažte se však omezit jejich konzumaci, protože i přesto, že jsou zdravé, obsahují kalorie. Můžete si být jisti, že vaše děťátko i celá rodina si je oblíbí!



Prohlédněte si veškeré naše rubriky:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *