Květákové placičky pro děti
Květákové placičky pro malé gurmány
Chcete vašemu malému jedlíkovi připravit něco zdravého, chutného a zároveň snadno snímatelného do ručičky? Květákové placičky jsou skvělou volbou! Plné chuti a živin jsou ideální jako oběd od dvanácti měsíců věku.
Ingredience:
- 1 ks květák
- 2 ks vejce
- 100 g goudy
- 2 lžíce strouhanky
- 2 lžíce kukuřičné mouky
- 1 1/2 lžičky soli (ideálně nesolit)
- 2 lžičky majoránky
- 2 ks stroužek česneku (podle chuti)
Postup:
- Uvařte květák: Květák opláchněte a rozdělte na růžičky. Krátce povařte v mírně osolené vodě asi 10 minut. Poté scedíme a necháme okapat.
- Příprava těsta: Rozmačkejte okapaný květák a přidejte všechny zbylé ingredience a koření, včetně utřeného česneku. Důkladně promíchejte.
- Tvarujte placičky: Ze směsi tvořte placičky a položte je na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v troubě předehřáté na 190°C asi 30 minut, nebo dokud nebudou zlatavé.
- Podávejte: Placičky můžete podávat s čerstvou zeleninou, vařenými bramborami nebo je nechte pochutnat samotné. Skvěle se hodí i jako svačinka na cesty!
Tip na závěr:
Květák je bohatým zdrojem vitaminů, minerálů a stopových prvků, které jsou pro správný vývoj vašeho dítěte nezbytné. Jestliže nemáte čas na vaření nebo se chystáte na výlet, připravte mu kvalitní květák v masozeleninovém příkrmu. Vaše malé gurmány si je určitě oblíbí!
fhmptg