Jahodové knedlíčky
Suroviny na knedlíčky:
- 250 g měkkého tvarohu (v alobalu)
- 1 malé vejce
- 120 g dětské krupičky (přidávejte postupně)
Postup:
- Smíchejte tvaroh, vejce a krupičku, dokud nevznikne nelepivé těsto. Krupičku přidávejte postupně, aby se těsto dalo dobře zpracovat.
- Těsto rozdělte na 4 části, vyválejte do hadů a z nich nakrájejte kousky o délce zhruba 3 cm. Z těchto kousků vytvarujte kuličky.
- Vařte knedlíčky v osolené vodě, dokud nevyplavou na povrch.
Suroviny na jahodový rozvar:
- Mražené nebo čerstvé jahody
- Sladidlo dle chuti (není nutné)
Postup:
- Jahody rozmixujte s trochou vody.
- Směs krátce provařte a podle potřeby doslaďte.
Servírování:
Přelijte hotové knedlíčky jahodovým rozvarem a ihned podávejte. Můžete použít i jiné ovoce podle chuti.
Tip: Množství těsta vám vyjde na přibližně 40 knedlíčků, které jsou malé, kulaté a kluzké, takže je třeba dávat pozor při servírování, zejména malým dětem.