Pudink s jablky
Ingredience:
- 2 sladká jablíčka
- 20 g vanilkového pudinku
- 200 ml vody
- 1 lžička perníkového koření
- 1/2 lžičky skořice
- Sladidlo podle chuti
- Bílý jogurt (např. Choceňský)
Postup:
- Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a nastrouhejte najemno. Dejte je do hrnce s perníkovým kořením a skořicí, a za stálého míchání je nechte změknout. Podle potřeby přidejte sladidlo.
- Jakmile jsou jablka měkká, přilijte vodu a přisypte vanilkový pudink. Za stálého míchání vařte, dokud směs nezhoustne.
- Nalijte směs do skleniček nebo misek a nechte vychladnout. Před podáváním přidejte na pudink bílý jogurt a lehce zaprášte skořicí. Nechte vychladit v lednici.
Tento recept na jablečný pudink je jednoduchý a lahodný. Kombinace sladkých jablek a voňavého koření vytváří skvělý dezert, který potěší děti i dospělé.