Oběd

Hovězí vývar

Dětský eshop Mivemi.cz


Ingredience na vývar:

  • 4 l vody
  • 2 kg hovězích žeber a morkových kostí
  • 1 cibule
  • 200 g mrkve
  • 100 g kořenové petržele
  • 100 g celeru
  • 2 stroužky česneku
  • petrželová nať
  • 4 kuličky nového koření
  • 5 kuliček celého pepře
  • 2 bobkové listy
  • 1 větvička libečku
  • špetka soli

Ingredience na polévku:

  • 2 l vody
  • hrst hovězího masa z vývaru
  • 100 g mrkve
  • 50 g kořenové petržele
  • 50 g celeru
  • 2 růžičky brokolice
  • 2 růžičky květáku
  • kousek pórku
  • petrželka

Postup:

  1. Vložte hovězí žebra a morkovou kost do hrnce, přidejte nakrájenou zeleninu (cibuli a česnek vcelku) a zalijte studenou vodou. Pomalu zahřívejte.
  2. Jakmile se začne tvořit pěna, sbírejte ji a vyhoďte. Poté přidejte koření a nechte na nízkém plameni vařit 4–6 hodin bez pokličky.
  3. Po uvaření vývar zchlaďte, vyjměte zeleninu a maso, které oloupejte a nakrájejte na menší kousky.
  4. Polévka: Pro 4 osoby použijte 2 l vývaru. Přidejte na kostičky nakrájenou čerstvou zeleninu (včetně květáku a brokolice) a vařte, dokud zelenina nezměkne. Nakonec přidejte maso a nudle.




Prohlédněte si veškeré naše rubriky: