Polévka s vajíčkem
Ingredience:
- 2 vejce
- Cca 50 g hladké mouky
Postup:
- Připravte si základní polévku – do hrnce dejte vývar nebo vodu, přidejte zeleninu a libeček, a vařte vše doměkka.
- Na kapání si do hrníčku rozklepněte vejce, rozšlehejte ho vidličkou a postupně přimíchejte mouku, aby vznikla hustší směs.
- Tuto směs přepasírujte přímo do vroucí polévky přes cedník s většími otvory nebo jiný nástroj s dírkami.
- Kapání povařte přibližně dvě minuty, dokud nezpevní.
- Pokud chcete, můžete do polévky místo kapání zavařit jen samotné rozšlehané vajíčko – stačí ho pomalu vlít do vroucí polévky a promíchat.
- Pro lepší chuť přidejte na závěr do polévky lžíci ghí.
Popis:
Jednoduché a chutné kapání dodá polévce domácí nádech a plnější chuť. Perfektní doplněk do vývaru nebo zeleninové polévky, který ocení celá rodina!