Karbanátky s mrkví od 8. měsíce
Ingredience na 12 kusů:
- 500 g kuřecího masa
- 150 g mrkve
- 1 vejce
- 3 lžíce ovesných vloček
- 1 lžička majoránky
- 3 lžíce ghí
- Sůl a pepř (pro děti od 1 roku)
- Voda na podlití
Postup:
- Předehřejte troubu na 190 °C.
- Do mísy dejte umleté nebo najemno rozmixované kuřecí maso. Přidejte nastrouhanou mrkev, vejce, jemně namixované ovesné vločky a majoránku. Směs dobře promíchejte, aby byla kompaktní.
- Pokud připravujete pro děti starší jednoho roku, můžete směs lehce osolit a opepřit. Pro mladší děti připravte nejprve karbanátky bez koření a zbytek směsi dochuťte podle potřeby.
- Z připravené směsi tvarujte malé karbanátky, mělo by vám vyjít přibližně 12 kusů. Karbanátky vložte do zapékací misky, lehce je podlijte vodou (do výšky asi 0,5 cm) a přelijte je rozehřátým ghí.
- Zakryjte misku víkem nebo alobalem a pečte karbanátky v troubě přibližně 1 hodinu. Poté odklopte, případně přilijte trochu vody a pečte dalších 15 minut odkryté, aby získaly zlatavou barvu.
- Podávejte s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší.
Zdravé a šťavnaté kuřecí karbanátky s mrkví a ovesnými vločkami jsou skvělou volbou pro celou rodinu. Díky jemné chuti a snadné přípravě si je oblíbí děti i dospělí!