Omáčka z pečených paprik a sušených rajčat s těstovinami
Ingredience:
- 300 g červených paprik
- 100 g sušených rajčat v oleji
- 50 g lučiny
- Parmezán na posyp
Postup:
- Troubu předehřejte na 200 °C.
- Papriky omyjte, rozpůlte a vydlabejte semínka. Položte je na plech s pečicím papírem slupkami nahoru a pečte asi 15-20 minut, dokud se na slupce neudělají puchýřky a nezčernají (pozor, aby se nespálily).
- Po upečení dejte papriky do misky s víkem nebo hrnce a přiklopte, aby se zapařily, nechte je zapařovat asi 10 minut.
- Po zapaření slupku papriky snadno sloupněte.
- Sušená rajčata (pokud obsahují kapary, ještě lépe) dejte do mixéru a rozmixujte. Poté přidejte oloupané papriky a také rozmixujte.
- Směs přeneste na pánev, zahřejte a přidejte lučinu. Míchejte, dokud se lučina nerozpustí.
- Podávejte na těstoviny a posypte parmezánem.
Popis:
Krémová omáčka z pečených paprik a sušených rajčat je skvělým doplňkem k těstovinám. S jemnou lučinou a parmezánem se stává lahodnou volbou pro rychlý a chutný pokrm.