Svačinka

Pečené hrušky se skořicí: Jednoduchý dezert pro každou příležitost

Dětský eshop Mivemi.cz


Ingredience:

  • 2 hrušky
  • 2 lžičky skořice
  • 2 lžíce čekankového/javorového sirupu nebo medu
  • Jogurt, zakysanka nebo zmrzlina na podávání

Postup:

  1. Troubu předehřejte na 175 stupňů.
  2. Hrušky omyjte, rozkrojte na půl a vydlabejte jádřinec.
  3. Vložte je do zapékací misky vyložené pečícím papírem, přičemž rozkrojená část by měla směřovat vzhůru.
  4. Pokapejte je sladidlem podle vaší volby (čekankový sirup, javorový sirup nebo med) a posypejte skořicí.
  5. Pečte asi 45 minut, dokud nejsou hrušky měkké (doba pečení závisí na velikosti a tvrdosti hrušek).
  6. Po upečení nechte trochu zchladnout a dozdobte jogurtem, zakysankou nebo zmrzlinou.
  7. Podávejte vlažné.

Tento jednoduchý a lahodný dezert je ideální volbou pro milovníky ovoce a zdravých sladkostí. Pečené hrušky se skořicí a sladidlem jsou perfektní samostatně nebo s příjemně chladivým jogurtem či zmrzlinou. Rychlý, snadný a chutný způsob, jak si vychutnat podzimní ovoce!




Prohlédněte si veškeré naše rubriky: