ObědVečeře

Nejlepší krémové dýňové rizoto pro děti i dospělé

Dětský eshop Mivemi.cz


Ingredience na 2 dětské porce:

  • 50 g rýže arborio (cca 120 g uvařené)
  • 150–200 ml zeleninového vývaru
  • 100 g na páře uvařené dýně hokkaido
  • 2 lžíce ghí
  • 50 g lučiny
  • špetka tymiánu

Postup:

  1. Dýni omyjeme, rozkrojíme, odstraníme semínka a uvaříme ji na páře do měkka.
  2. Mezitím si v hrnci rozehřejeme ghí, přidáme rýži a několikrát ji promícháme vařečkou. Následně přilijeme třetinu vývaru a počkáme, až rýže vývar vsákne. Tento postup opakujeme, dokud není rýže měkká, přiléváme postupně zbytek vývaru.
  3. Uvařenou dýni rozmixujeme na jemné pyré (pokud je potřeba, přidejte trochu vývaru).
  4. Jakmile je rýže hotová, snížíme plamen na minimum, přidáme dýňové pyré smíchané s lučinou a špetkou tymiánu. Vše jemně promícháme a prohřejeme.
  5. Ihned podávejte.

Tento krémový a jemný pokrm je ideální pro malé děti a nabízí skvělou kombinaci chutí a textur.




Prohlédněte si veškeré naše rubriky: