ObědVečeře

Polenta s parmezánem – jednoduchý a výživný oběd

Dětský eshop Mivemi.cz


Ingredience na 2-3 porce:

  • 100 g polenty
  • 800–1000 ml vody (dle požadované konzistence)
  • 2 lžíce ghí
  • 40 g strouhaného parmezánu

Postup:

  1. Polentu nasypte do hrnce s širokým dnem a zalijte cca 800 ml vody. Vařte na středním plameni, občas míchejte, dokud nezíská hustou konzistenci. Pokud se vám zdá příliš hustá, přidejte trochu více vody.
  2. Jakmile polenta změkne a zhoustne, vmíchejte ghí a parmezán. Míchejte, dokud se vše dobře nespojí.
  3. Podávejte ihned jako krémovou kaši, nebo ji nechte zchladnout v lednici, kde ztuhne. Pokud chcete polentu nakrájet na kousky, nechte ji vychladnout v zapékací misce vyložené pečícím papírem.

Tento jednoduchý recept můžete podle potřeby dochutit solí, bylinkami nebo jinými přísadami dle chuti.




Prohlédněte si veškeré naše rubriky: