Nejlepší recept na špenátové noky s tofu a rajčaty
Ingredience na omáčku:
- 400g špenátového neochuceného protlaku
- 150g lučiny
- 50g nastrouhaného parmezánu
- Hrst sušených rajčat
- Sůl, pepř
Ingredience na tofu:
- 160g tofu
- 2 lžíce sezamových semínek
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce rybí omáčky
Postup:
- Příprava tofu: Tofu nakrájejte na kostičky a promíchejte se sójovou a rybí omáčkou. Na suché pánvi tofu osmahněte do zlatova. Přisypte sezamová semínka, nechte je lehce opražit a odstavte.
- Příprava omáčky: Rozmrazený špenát zbavte přebytečné vody a dejte na pánev. Zahřívejte na střední plamen, nechte 2 minuty provařit, poté přidejte lučinu, promíchejte a přiveďte k varu. Po minutě odstavte, vmíchejte nastrouhaný parmezán a dochuťte solí a pepřem.
- Sušená rajčata: Nakrájejte rajčata na malé kostičky.
- Vaření noků: Připravte noky podle návodu na obalu.
- Dokončení: Smíchejte hotové noky se špenátovou omáčkou, navrch přidejte nakrájená sušená rajčata a osmažené tofu.
Krémová špenátová omáčka se sametovou lučinou a parmezánem doplněná o křupavé tofu v sezamu a výrazná sušená rajčata je lahodnou kombinací pro lehký a vyvážený oběd. Skvěle se hodí i pro vegetariánskou kuchyni.