Mrkvové krekry s mozzarellou svačinka vhodná na výlet
Ingredience:
- 200g najemno nastrouhané mrkve
- 60g nahrubo nastrouhané mozzarelly
- 1 vajíčko
- 2 lžíce namixovaných ovesných vloček
Postup:
- Příprava těsta:
Troubu předehřejte na 180 °C. Do mísy přidejte najemno nastrouhanou mrkev, nahrubo nastrouhanou mozzarellu, vajíčko a namixované ovesné vločky. Vše dobře promíchejte. - Tvarování a pečení:
Na plech s pečícím papírem můžete vytvářet bochánky nebo použít vykrajovátka, která naplňte připravenou směsí. Pokud chcete měkčí kousky, dejte těsto na plech v přibližně 1 cm vrstvě. Pro sušenkové krekry dejte tenkou vrstvu těsta. - Pečení:
Pečte dozlatova přibližně 20 minut (doba pečení závisí na tloušťce těsta). Po upečení nechte krekry vychladnout a teprve poté je sundejte z plechu nebo vykrajovátka.
Tyto mrkvové krekry s mozzarellou jsou skvělé jako zdravá svačinka. Vhodné pro děti i dospělé, mohou se podávat jako lehká příloha nebo jako samostatná svačinka. Křupavé a chutné, s jemnou mrkvovou a sýrovou příchutí.