Svačinka

Vánoční pečení pro děti: Včelí úlky

Dětský eshop Mivemi.cz


Ingredience

  • 5 datlí Medjool
  • 40 ml převařené vody
  • 1 lžíce kakaa do těsta
  • 40 g ovesných vloček
  • 60 g vlašských ořechů
  • Cca 2 lžíce 100% arašídového másla na náplň
  • 2 lžíce kakaa na obalení
  • Domácí dětské piškoty (viz vlastní recept)

Postup

  1. Datle Medjool vypeckujeme, nakrájíme na malé kousky a přelijeme vřelou vodou. Necháme nabobtnat, poté rozmixujeme na kaši.
  2. K datlové směsi přidáme najemno namixované ovesné vločky, vlašské ořechy a kakao. Zpracujeme těsto rukama a necháme alespoň 2 hodiny odležet v lednici.
  3. Po odležení tvarujeme z těsta kuličky, které obalíme v kakau. Každou kuličku vložíme do tvořítka na úlky.
  4. V úlku vytvoříme důlek (např. vařečkou) a naplníme ho arašídovým máslem. Nakonec úlek přiklopíme domácím piškotem a opatrně vyndáme z tvořítka.
  5. Hotové úlky skladujeme v lednici.

Tento recept na nepečené kakaové úlky kombinuje jemnou sladkost datlí s lahodnou chutí ořechů a kakaa. Náplň z arašídového másla dodává příjemnou krémovost, zatímco domácí piškoty přinášejí strukturu. Ideální dezert pro děti i dospělé!




Prohlédněte si veškeré naše rubriky: