Batátovo-bramborové placky od 8.měsíce
Ingredience
- 1 brambora (uvařená na páře)
- 1/2 většího batátu (uvařeného na páře)
- 2 vejce
- 2–3 lžíce špaldové mouky
- Špetka mletého kmínu
- Špetka majoránky
- Přepuštěné máslo (ghí) na smažení
Postup
- Příprava základní směsi: Na páře uvařené brambory a batáty necháme vychladnout, poté je v misce rozmačkáme vidličkou.
- Dochucení a míchání: K bramborové směsi přidáme vejce, mletý kmín a majoránku a vše dobře promícháme. Podle potřeby přisypeme špaldovou mouku, aby vzniklo hustší těsto.
- Smažení: Na rozpálené pánvi smažíme placičky dozlatova, buď na sucho, nebo na malé množství ghí.
- Servírování: Podáváme s dipem podle chuti – skvěle se hodí jogurt, avokádový dip nebo pomazánka z lučiny.