Oběd

Boloňská omáčka od 8. měsíce

Dětský eshop Mivemi.cz


Ingredience:

  • 2 mrkve
  • 500g bio mletého hovězího masa
  • 700ml bio rajčat (loupaných a drcených)
  • 1 lžíce přepuštěného másla (ghí)
  • 1 bobkový list
  • Snítka libečku
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • Domácí široké nudle nebo těstoviny

Postup:

  1. V hrnci s nepřilnavým dnem rozehřejte lžíci přepuštěného másla a osmahněte mleté maso, které rozšťouchejte na malé kousky. Přidejte najemno nastrouhanou mrkev a nechte osmahnout s masem.
  2. Jakmile je maso i mrkev osmahnuté, přidejte rajčata, bobkový list a libeček. Zaklopte hrnec poklicí a nechte omáčku na velmi mírném plameni probublávat po dobu 4 hodin, přičemž každou hodinu zamíchejte.
  3. Po 4 hodinách přidejte 2 lžíce zakysané smetany, promíchejte a vařte dalších 2 hodiny.
  4. Po dovaření vyndejte bobkový list a podávejte s uvařenými domácími nudlemi nebo těstovinami.

Tato omáčka je ideální pro dlouhé vaření, což z ní dělá výživný a chutný pokrm. Můžete ji také nakrabičkovat a zamrazit pro pozdější použití.




Prohlédněte si veškeré naše rubriky: