Boloňská omáčka od 8. měsíce
Ingredience:
- 2 mrkve
- 500g bio mletého hovězího masa
- 700ml bio rajčat (loupaných a drcených)
- 1 lžíce přepuštěného másla (ghí)
- 1 bobkový list
- Snítka libečku
- 2 lžíce zakysané smetany
- Domácí široké nudle nebo těstoviny
Postup:
- V hrnci s nepřilnavým dnem rozehřejte lžíci přepuštěného másla a osmahněte mleté maso, které rozšťouchejte na malé kousky. Přidejte najemno nastrouhanou mrkev a nechte osmahnout s masem.
- Jakmile je maso i mrkev osmahnuté, přidejte rajčata, bobkový list a libeček. Zaklopte hrnec poklicí a nechte omáčku na velmi mírném plameni probublávat po dobu 4 hodin, přičemž každou hodinu zamíchejte.
- Po 4 hodinách přidejte 2 lžíce zakysané smetany, promíchejte a vařte dalších 2 hodiny.
- Po dovaření vyndejte bobkový list a podávejte s uvařenými domácími nudlemi nebo těstovinami.
Tato omáčka je ideální pro dlouhé vaření, což z ní dělá výživný a chutný pokrm. Můžete ji také nakrabičkovat a zamrazit pro pozdější použití.