ObědVečeře

Bramborové šišky s mákem

Dětský eshop Mivemi.cz


Ingredience na těsto:

  • 800 g brambor (uvařených ve slupce)
  • 1 větší vejce
  • 250-280 g hrubé mouky
  • 1/2 lžičky soli

Ingredience na posyp:

  • Mletý mák s cukrem moučka
  • Na sucho opražená strouhanka
  • Na sucho opražený kokos
  • Mleté oříšky

Ingredience na potření:

  • Rozehřáté máslo nebo ghí

Postup:

  1. Brambory důkladně omyjte a uvařte ve slupce, dokud nezměknou, poté je nechte vychladnout a oloupejte.
  2. Nastrouhejte brambory najemno. Zbylé brambory z oběda můžete také využít, ale v takovém případě přidejte více mouky, aby těsto nebylo vodnaté.
  3. K nastrouhaným bramborům přidejte vejce, sůl a postupně přisypávejte mouku, dokud nevytvoříte hladké a nelepivé těsto.
  4. Tvarujte šišky buď válením hadů, které poté nakrájíte, nebo si odtrhávejte kousky těsta a vyvalujte je do tvaru šišek. Pokud se těsto lepí, pomoučte si ruce nebo je namočte do studené vody.
  5. Uvařte osolenou vodu v hrnci a vkládejte do ní šišky. Když vyplavou, vařte ještě jednu minutu, poté je vyndávejte děrovanou naběračkou a přeneste je na pečící papír, zakryjte alobalem, aby nevychladly.
  6. Podávejte přelité rozehřátým máslem nebo ghí a posypané oblíbenými přísadami.




Prohlédněte si veškeré naše rubriky: