Broskvový koláček s kešu máslem
Ingredience:
- 5–6 lžic špaldové mouky
- 1 broskev, rozdělená na poloviny
- 1 vejce
- Zrníčka z poloviny vanilkového lusku
- Špetka prášku do pečiva
- 1/2 kelímku bílého choceňského jogurtu
- 1 lžíce kešu másla
Postup:
- Příprava těsta: V míse smíchejte vejce, kešu máslo, vanilku a jogurt, dokud nevznikne hladká směs.
- Zapracování surovin: Postupně přidávejte mouku podle požadované konzistence těsta. Nakrájejte polovinu broskve na malé kostičky a vmíchejte je spolu s práškem do pečiva do těsta.
- Pečení: Těsto vlijte do připravených malých formiček. Na povrch nasypte kostičky z druhé poloviny broskve.
- Pečení: Pečte v předehřáté troubě na 170 °C přibližně 20–30 minut, dokud nebude těsto propečené a povrch lehce zlatavý.