Svačinka

Broskvový koláček s kešu máslem

Dětský eshop Mivemi.cz


Ingredience:

  • 5–6 lžic špaldové mouky
  • 1 broskev, rozdělená na poloviny
  • 1 vejce
  • Zrníčka z poloviny vanilkového lusku
  • Špetka prášku do pečiva
  • 1/2 kelímku bílého choceňského jogurtu
  • 1 lžíce kešu másla

Postup:

  1. Příprava těsta: V míse smíchejte vejce, kešu máslo, vanilku a jogurt, dokud nevznikne hladká směs.
  2. Zapracování surovin: Postupně přidávejte mouku podle požadované konzistence těsta. Nakrájejte polovinu broskve na malé kostičky a vmíchejte je spolu s práškem do pečiva do těsta.
  3. Pečení: Těsto vlijte do připravených malých formiček. Na povrch nasypte kostičky z druhé poloviny broskve.
  4. Pečení: Pečte v předehřáté troubě na 170 °C přibližně 20–30 minut, dokud nebude těsto propečené a povrch lehce zlatavý.




Prohlédněte si veškeré naše rubriky: