Chutné masové kuličky s bramborami vhodné od 8 měsíce
Ingredience
- 500 g mletého krůtího nebo vepřového masa
- 1 vajíčko
- 5–6 lžic strouhanky
- 3 lžičky majoránky
- 1/2 lžičky drceného kmínu
- 1 lžička soli a špetka pepře (od 1 roku)
- 2 lžíce ghí nebo másla
- Voda na podlití
Postup
Troubu předehřejeme na 170 °C.
Do misky dáme maso, vajíčko, majoránku, kmín, sůl a pepř a důkladně promícháme. Postupně přidáme strouhanku, aby směs získala správnou konzistenci.
Ze směsi tvarujeme koule (o průměru cca 5 cm) a pokládáme je do zapékací misky nebo na plech s pečicím papírem.
Hotové koule polijeme rozehřátým ghí nebo máslem, podlijeme vodou tak, aby byly zhruba 3 mm ponořené, přiklopíme a pečeme.
Pečeme 60 minut, přičemž průběžně kontrolujeme, zda se voda nevypekla, a podle potřeby ji doplníme.
Podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší.
Pečené masové koule z krůtího nebo vepřového masa jsou chutné, šťavnaté a snadno připravitelné. Jemná chuť majoránky a kmínu dokonale ladí s přílohou v podobě brambor nebo kaše. Ideální pokrm pro celou rodinu!