Jablečná snídaně
Ingredience na 2 porce:
- 2 jablka
- 1 lžička mleté skořice
- Špetka mletého hřebíčku
- 2 lžíce čekankového slazení (volitelné)
- Hrst nasekaných ořechů nebo 1 lžíce ořechového másla
- Cca 100 ml vody
- Bílý jogurt nebo tvaroh k podávání
Postup:
- Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na malé kostičky nebo nastrouhejte na hrubém struhadle (což je lepší pro děti).
- Vložte je na pánev, zalijte vodou, přidejte skořici, hřebíček a nasekané ořechy nebo ořechové máslo. Můžete také dosladit podle chuti.
- Dusíme pod pokličkou, občas promícháváme, dokud nejsou jablka měkká (kostičky budou potřebovat asi 10 minut). Případně dolijte trochu vody, pokud je to potřeba.
- Jakmile jablka změknou, podávejte s bílým jogurtem nebo tvarohem.
Tento recept je jednoduchý, zdravý a výborně chutná. Jablka ve spojení s ořechy a kořením tvoří skvělou kombinaci, která se hodí jako dezert nebo svačina.