Oběd

Květáková polévka od 9. měsíce

Dětský eshop Mivemi.cz


Ingredience:

  • 6 růžiček květáku
  • 1 brambora
  • 1 mrkev
  • Snítka libečku
  • Kuřecí vývar nebo voda
  • Špetka drceného kmínu
  • Olivový olej
  • Lžička ghí

Postup:

  1. Příprava květáku: Předehřejte troubu na 170 °C. Růžičky květáku rozprostřete na pečící papír, pokapejte olivovým olejem a pečte je 15–20 minut, dokud nezměknou.
  2. Příprava polévky: Na pánvi na lžičce ghí osmahněte na kostičky nakrájenou bramboru a mrkev. Zalijte vývarem nebo vodou, přidejte libeček a drcený kmín a vařte, dokud zelenina nezměkne. Množství vývaru přizpůsobte požadované hustotě polévky.
  3. Dokončení: Upečené růžičky květáku rozdělte na dvě části: dvě růžičky nakrájejte na kousky pro ozdobu a zbytek přidejte do polévky. Celou směs rozmixujte dohladka.
  4. Servírování: Polévku podávejte s nakrájeným květákem jako ozdobou.




Prohlédněte si veškeré naše rubriky: