ObědVečeře

Mleté maso s lilkovou omáčkou od 8.měsíce

Dětský eshop Mivemi.cz


Ingredience:

  • 1 lilek
  • 400 g mletého hovězího masa
  • 5 lžic olivového oleje
  • 2 lžíce rajčatové pasty
  • 2 lžičky drceného kmínu
  • 2 lžičky majoránky
  • 2 lžičky petrželky
  • 200 ml vody nebo vývaru
  • 150 ml smetany ke šlehání nebo 100 g lučiny
  • Sůl podle chuti (pro děti od 1 roku)

Postup:

  1. Příprava lilku: Troubu předehřejte na 170 °C. Lilek rozkrojte na polovinu a část se slupkou nařežte na kostičky (vytvořte „ježka“). Položte je řeznou stranou do zapékací misky, pokapejte 3 lžícemi olivového oleje a pečte doměkka (asi 30 minut).
  2. Příprava masa: Na pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje, přidejte mleté maso a osmahněte. Vmíchejte rajčatovou pastu, drcený kmín, majoránku, petrželku a vodu nebo vývar. Směs zakryjte a dusíte doměkka (30-45 minut).
  3. Zkompletování jídla: Když je lilek měkký, vložte ho do mixéru a rozmixujte dohladka. Přidejte do masa, zalijte smetanou nebo lučinou (pro děti do 1 roku) a nechte povařit na nízkém plameni.
  4. Podávání: Osolte podle chuti (sůl přidávejte, pokud nevaříte i pro malé děti) a podávejte s rýží nebo těstovinami.

Tento pokrm je výživný a skvěle chutná, ideální pro celou rodinu!




Prohlédněte si veškeré naše rubriky: