Nejlepší krémové dýňové rizoto pro děti i dospělé
Ingredience na 2 dětské porce:
- 50 g rýže arborio (cca 120 g uvařené)
- 150–200 ml zeleninového vývaru
- 100 g na páře uvařené dýně hokkaido
- 2 lžíce ghí
- 50 g lučiny
- špetka tymiánu
Postup:
- Dýni omyjeme, rozkrojíme, odstraníme semínka a uvaříme ji na páře do měkka.
- Mezitím si v hrnci rozehřejeme ghí, přidáme rýži a několikrát ji promícháme vařečkou. Následně přilijeme třetinu vývaru a počkáme, až rýže vývar vsákne. Tento postup opakujeme, dokud není rýže měkká, přiléváme postupně zbytek vývaru.
- Uvařenou dýni rozmixujeme na jemné pyré (pokud je potřeba, přidejte trochu vývaru).
- Jakmile je rýže hotová, snížíme plamen na minimum, přidáme dýňové pyré smíchané s lučinou a špetkou tymiánu. Vše jemně promícháme a prohřejeme.
- Ihned podávejte.
Tento krémový a jemný pokrm je ideální pro malé děti a nabízí skvělou kombinaci chutí a textur.