Svačinka

Pečené hrušky od 8.měsíce

Dětský eshop Mivemi.cz


Ingredience:

  • 2 hrušky
  • 2 lžičky skořice
  • 2 lžíce čekankového nebo javorového sirupu (nebo medu)
  • Jogurt, zakysaná smetana nebo zmrzlina

Postup:

  1. Troubu předehřejte na 175 °C.
  2. Hrušky omyjte, rozkrojte na půl a vydlabejte jádřinec.
  3. Hrušky dejte do zapékací misky s pečícím papírem, rozkrojenou částí vzhůru. Pokapejte sladidlem a posypte skořicí.
  4. Pečte podle velikosti hrušek, dokud nejsou měkké. Velké a tvrdé hrušky mohou potřebovat až 45 minut, menší hrušky se upečou rychleji.
  5. Po upečení nechte mírně zchladnout a dozdobte jogurtem, zakysanou smetanou nebo zmrzlinou. Podávejte teplé.

Tento dezert spojuje sladkost hrušek s hřejivou chutí skořice, což vytváří lahodný a zdravý pokrm. Pečené hrušky jsou skvělou volbou jako rychlý dezert, který si můžete dopřát s jogurtem nebo zmrzlinou pro extra krémovost. Tento recept je jednoduchý na přípravu a potěší nejen chuťové pohárky, ale i oči.




Prohlédněte si veškeré naše rubriky: