Pečené hrušky od 8.měsíce
Ingredience:
- 2 hrušky
- 2 lžičky skořice
- 2 lžíce čekankového nebo javorového sirupu (nebo medu)
- Jogurt, zakysaná smetana nebo zmrzlina
Postup:
- Troubu předehřejte na 175 °C.
- Hrušky omyjte, rozkrojte na půl a vydlabejte jádřinec.
- Hrušky dejte do zapékací misky s pečícím papírem, rozkrojenou částí vzhůru. Pokapejte sladidlem a posypte skořicí.
- Pečte podle velikosti hrušek, dokud nejsou měkké. Velké a tvrdé hrušky mohou potřebovat až 45 minut, menší hrušky se upečou rychleji.
- Po upečení nechte mírně zchladnout a dozdobte jogurtem, zakysanou smetanou nebo zmrzlinou. Podávejte teplé.
Tento dezert spojuje sladkost hrušek s hřejivou chutí skořice, což vytváří lahodný a zdravý pokrm. Pečené hrušky jsou skvělou volbou jako rychlý dezert, který si můžete dopřát s jogurtem nebo zmrzlinou pro extra krémovost. Tento recept je jednoduchý na přípravu a potěší nejen chuťové pohárky, ale i oči.