Pečené hrušky se skořicí: Jednoduchý dezert pro každou příležitost
Ingredience:
- 2 hrušky
- 2 lžičky skořice
- 2 lžíce čekankového/javorového sirupu nebo medu
- Jogurt, zakysanka nebo zmrzlina na podávání
Postup:
- Troubu předehřejte na 175 stupňů.
- Hrušky omyjte, rozkrojte na půl a vydlabejte jádřinec.
- Vložte je do zapékací misky vyložené pečícím papírem, přičemž rozkrojená část by měla směřovat vzhůru.
- Pokapejte je sladidlem podle vaší volby (čekankový sirup, javorový sirup nebo med) a posypejte skořicí.
- Pečte asi 45 minut, dokud nejsou hrušky měkké (doba pečení závisí na velikosti a tvrdosti hrušek).
- Po upečení nechte trochu zchladnout a dozdobte jogurtem, zakysankou nebo zmrzlinou.
- Podávejte vlažné.
Tento jednoduchý a lahodný dezert je ideální volbou pro milovníky ovoce a zdravých sladkostí. Pečené hrušky se skořicí a sladidlem jsou perfektní samostatně nebo s příjemně chladivým jogurtem či zmrzlinou. Rychlý, snadný a chutný způsob, jak si vychutnat podzimní ovoce!