Pečený losos s batáty od 6.měsíce na Vánoce
Ingredience na lososa:
- filet z lososa
- 3 plátky citronu
- 1 lžíce ghí
- špetka provensálského koření
- troška vody na podlití
Ingredience na přílohu:
- 1 brambora
- 1/2 batátu
- 1 mrkev
- 1 lžička rozmarýnu
- 1 lžíce ghí
- 1 lžíce vody
Postup:
- Předehřejte troubu na 180 °C.
- Bramboru, batát a mrkev oloupejte a nakrájejte na kolečka. V zapékacích mističkách vrstvěte kolečka brambory, batátu a mrkve. Přidejte ghí, vodu a posypte rozmarýnem. Mističky zakryjte alobalem a dejte péct.
- Mezitím připravte lososa: vložte filet do zapékací misky, přidejte ghí, posypte provensálským kořením, položte na něj citronové plátky a podlijte vodou. Zakryjte alobalem.
- Po 15 minutách pečení přílohy přidejte lososa do trouby a pečte dalších 20 minut.
- Zkontrolujte, zda je zelenina měkká a losos upečený, poté podávejte.