Polenta s parmezánem – jednoduchý a výživný oběd
Ingredience na 2-3 porce:
- 100 g polenty
- 800–1000 ml vody (dle požadované konzistence)
- 2 lžíce ghí
- 40 g strouhaného parmezánu
Postup:
- Polentu nasypte do hrnce s širokým dnem a zalijte cca 800 ml vody. Vařte na středním plameni, občas míchejte, dokud nezíská hustou konzistenci. Pokud se vám zdá příliš hustá, přidejte trochu více vody.
- Jakmile polenta změkne a zhoustne, vmíchejte ghí a parmezán. Míchejte, dokud se vše dobře nespojí.
- Podávejte ihned jako krémovou kaši, nebo ji nechte zchladnout v lednici, kde ztuhne. Pokud chcete polentu nakrájet na kousky, nechte ji vychladnout v zapékací misce vyložené pečícím papírem.
Tento jednoduchý recept můžete podle potřeby dochutit solí, bylinkami nebo jinými přísadami dle chuti.