Oběd

Polévka pro kojící maminky

Dětský eshop Mivemi.cz

Polévka pro kojící maminky: Energie po porodu

Polévka pro kojící maminky je jako vzpruha po porodu a poskytuje potřebnou energii pro nové maminky. Plná živin a lahodných chutí, tato polévka je skvělou volbou pro oběd.

Ingredience:

  • 1 ks slepice na polévku
  • 1 ks svazek libečku
  • 1 ks bobkový list
  • 10 ks kuličky jalovce
  • 10 ks zrníčka pepře
  • 1 ks malý kousek zázvoru
  • 500 g brambory
  • 500 g mrkev
  • 500 g pastinák nebo celer
  • 5 lžíce tahini (sezamová omáčka)
  • 200 g zakysaná smetana
  • 2 lžíce worcesterská omáčka

Postup:



Krok první: Příprava slepice

  • Slepici na polévku omyjeme a osušíme.
  • Odkrojíme prsa a stehna a uložíme je stranou.
  • Zbylou slepici přivedeme k varu ve 2 litrech vody s solí a kořením.
  • Vaříme v tlakovém hrnci hodinu nebo v normálním hrnci 3 hodiny na mírném plameni.

Krok druhý: Příprava zeleniny

  • Zeleninu omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostičky.
  • Scedíme vývar z polévky a vložíme zpět do hrnce.
  • Přidáme nakrájenou zeleninu a vaříme dalších 20 minut, dokud zelenina nezměkne.

Krok třetí: Přidáme tahini

  • Přidáme tahini a zakysanou smetanu a ponorným mixérem polévku umixujeme na krém.
  • Dochutíme solí, pepřem a worcesterskou omáčkou.

Tato polévka je ideální na pozdější konzumaci – můžete ji zmrazit v menších porcích a později ohřát podle potřeby. Buďte však opatrní, slepičí vývar má tendenci zkysnout při pokojové teplotě, proto je důležité ho správně skladovat.



Prohlédněte si veškeré naše rubriky:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *