Polévka s červenou čočkou od 8. měsíce
Ingredience na 2 porce:
- 1 lžíce ghí
- 2 lžíce špaldové mouky
- 2 brambory
- 2 mrkve
- 4 lžíce červené čočky
- 600 ml vývaru
- snítka libečku
- 1/2 lžičky drceného kmínu
- 1/2 lžičky majoránky
- 1 bobkový list
Postup:
- Příprava jíšky: V hrnci rozpusťte ghí, přidejte špaldovou mouku a udělejte jíšku.
- Vaření: Jíšku zalijte vývarem (např. kuřecím s kousky masa) a promíchejte. Přidejte na malé kostičky nakrájené brambory a mrkev.
- Dochucení: Přidejte libeček, bobkový list, kmín a majoránku. Na závěr přimíchejte propláchnutou červenou čočku.
- Vaření: Zaklopte hrnec a vařte, dokud zelenina a čočka nezměknou. Před podáváním vyndejte bobkový list a libeček (pokud chcete).
Polévka je výživná, chutná a vhodná pro celou rodinu, skvělá pro posílení imunity díky kombinaci koření a čočky.