Quinooový salát s kadeřávkem pro děti
Quinooový salát s kadeřávkem je skvělou volbou pro kojící nebo těhotné maminky, kteří chtějí jíst zdravě a chutně. Tento rychlý oběd nejenže potěší chuťové buňky, ale také poskytuje tělu důležité živiny pro správný vývoj a zdraví. Připravte si ho snadno a rychle s tímto receptem plným lákavých surovin.
Ingredience:
- 0,5 ks menší dýně hokkaido
- 4 ks listy kadeřávku
- 2 ks česnek
- sůl
- muškátový oříšek
- 3 lžíce quinoa
- 3 lžíce olivový olej
- 100 g feta sýr
Postup:
Krok první: Příprava surovin
- Předehřejeme troubu na 190 °C. Dýni a kadeřávky očistíme, omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Poté je pokapeme olivovým olejem a dochutíme solí, česnekem a muškátovým oříškem. Vše důkladně promícháme v salátové míse.
Poznámka: Kadeřávek je bohatým zdrojem železa, které by nemělo chybět ve vašem jídelníčku!
Krok druhý: Pečeme
- Ochucenou dýni a kadeřávky přendáme do zapékací misky vystlané pečícím papírem. Pečeme do měkka přibližně 20 minut. Quinou uvaříme podle návodu v osolené vodě nebo zeleninovém vývaru.
Krok třetí: Podáváme
- Uvařenou quinou smícháme s upečenou dýní a kadeřávkem a podáváme s umytými cherry rajčátky a nadrobno nakrájeným fetou. Do salátu můžete přidat i kousky avokáda. Podle chuti můžeme pokapat šťávou z pomeranče nebo s restovanými dýňovými semínky.