Oběd

Quinooový salát s kadeřávkem pro děti

Dětský eshop Mivemi.cz



Quinooový salát s kadeřávkem je skvělou volbou pro kojící nebo těhotné maminky, kteří chtějí jíst zdravě a chutně. Tento rychlý oběd nejenže potěší chuťové buňky, ale také poskytuje tělu důležité živiny pro správný vývoj a zdraví. Připravte si ho snadno a rychle s tímto receptem plným lákavých surovin.

Ingredience:

  • 0,5 ks menší dýně hokkaido
  • 4 ks listy kadeřávku
  • 2 ks česnek
  • sůl
  • muškátový oříšek
  • 3 lžíce quinoa
  • 3 lžíce olivový olej
  • 100 g feta sýr

Postup:

Krok první: Příprava surovin

  1. Předehřejeme troubu na 190 °C. Dýni a kadeřávky očistíme, omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Poté je pokapeme olivovým olejem a dochutíme solí, česnekem a muškátovým oříškem. Vše důkladně promícháme v salátové míse.

Poznámka: Kadeřávek je bohatým zdrojem železa, které by nemělo chybět ve vašem jídelníčku!

Krok druhý: Pečeme

  1. Ochucenou dýni a kadeřávky přendáme do zapékací misky vystlané pečícím papírem. Pečeme do měkka přibližně 20 minut. Quinou uvaříme podle návodu v osolené vodě nebo zeleninovém vývaru.

Krok třetí: Podáváme

  1. Uvařenou quinou smícháme s upečenou dýní a kadeřávkem a podáváme s umytými cherry rajčátky a nadrobno nakrájeným fetou. Do salátu můžete přidat i kousky avokáda. Podle chuti můžeme pokapat šťávou z pomeranče nebo s restovanými dýňovými semínky.




Prohlédněte si veškeré naše rubriky:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *