Ricottové a tvarohové soufflé
Ingredience:
Pro děti od 9 měsíců:
- 250 g ricotty
- 1 zralý banán
- 1/2 lžičky zrníček z vanilky
- 1 lžička citronové kůry
- 2 vejce
- Olivový olej na vymazání formiček
Pro děti od 1 roku a dospělé:
- 250 g tučného tvarohu
- 50 g kokosového nebo třtinového cukru
- 1/2 lžičky zrníček z vanilky/vanilkové pasty
- 1 lžička citronové kůry
- 2 vejce
- Olivový olej/máslo na vymazání formiček
Pro fit verzi:
- 250 g odtučněného tvarohu
- 1 zralý banán
- 1/2 lžičky zrníček z vanilky/vanilkové pasty
- 1 lžička citronové kůry
- 2 vejce
- Olivový olej/máslo na vymazání formiček
Postup:
- Troubu předehřejte na 180 °C. Oddělte žloutky od bílků a bílky vyšlehejte do tuhého sněhu.
- K žloutkům přidejte banán (nebo cukr) a vyšlehejte do hladka. Poté přimíchejte ricottu nebo tvaroh, vanilková zrníčka a citronovou kůru.
- Opatrně vmíchejte sníh do žloutkové směsi. Formičky vymažte olivovým olejem nebo máslem, naplníte směsí a vložte do vodní lázně na plechu.
- Pečte 30 minut při 180 °C, poté zvyšte teplotu na 200 °C a pečte dalších 5 minut, dokud nezískají zlatavou barvu.
Tento recept na soufflé je ideální pro děti i dospělé a můžete ho upravit podle věku a potřeb strávníků. Z jedné dávky můžete získat několik porcí v závislosti na velikosti formiček.