Oběd

Ricottové ovocné knedlíky

Dětský eshop Mivemi.cz


Ingredience:

  • 150 g ricotty
  • 70–100 g hrubé mouky (podle potřeby)
  • 1 žloutek
  • Jahody (nebo jiné ovoce jako meruňky či borůvky)
  • 1/2 banánu
  • Přepuštěné máslo

Postup:

  1. Příprava těsta: V míse smíchejte ricottu, žloutek a mouku, dokud nevznikne nelepivé těsto. Mouku přidávejte postupně. Nechte těsto 20 minut odpočinout v lednici.
  2. Formování knedlíků: Vytvarujte z těsta malé placičky, do středu vložte ovoce (např. jahodu) a zabalte do tvaru knedlíku.
  3. Vaření: Vařte knedlíky ve vroucí vodě. Po vyplavání na hladinu je nechte vařit dalších 8–10 minut.
  4. Ricottový dip: Zahřejte směs rozmačkaného banánu, nakrájených jahod a ricotty, dokud se propojí.
  5. Servírování: Knedlíky podávejte polité přepuštěným máslem a s připraveným ricottovým dipem.




Prohlédněte si veškeré naše rubriky: