Rozmarýnové krekry pro děti
Rozmarýnové krekry
Ingredience:
- 150 g jemně mleté celozrnné špaldové mouky
- 33 g sádla
- 15 g olivového oleje
- 50 g vody
- 1 lžička sušeného rozmarýnu
Postup:
- Příprava surovin:
- Odvážíme si všechny suroviny a postupně je přidáváme do nádoby, ve které budeme těsto zpracovávat.
- Zpracování těsta:
- Hněteme těsto tak dlouho, dokud se všechny suroviny nespojí v kompaktní hmotu.
- Pokud je těsto příliš suché, přidejte trochu vody a znovu ho důkladně prohněťte.
- Chladnutí těsta:
- Z těsta udělejte kouli, zabalte ji do potravinové folie a vložte do chladničky.
- Nechte těsto odpočívat v chladničce asi 30 minut.
- Vykrajujeme tvary:
- Na nepřilnavém povrchu těsto vyválejte a ostrým nožem vykrajujte obdélníčky.
- Vkládejte je na plech vystlaný pečícím papírem.
- Pečení:
- Krekry pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 15 až 20 minut, nebo dokud nejsou zlatavě hnědé.
- Podávání:
- Rozmarýnové krekry budou skvěle chutnat s domácím krémovým sýrem nebo s pomazánkou z červené řepy. Můžete je ale také podávat samotné jako chutnou a zdravou svačinu.