Skvělé domácí pečivo: Mozzarellové bochánky s posypem
Ingredience na těsto
- 1,5 mozzarelly
- 40 g hladké nebo špaldové mouky
- 1 vejce
Ingredience na posyp
- Sezamová semínka
- Chia semínka
- Kmín
- Hrubozrnná sůl
- Mák
Postup
Troubu předehřejeme na 180 °C. Mozzarellu nastrouháme nahrubo a vložíme do misky. Přidáme mouku a vajíčko, vše promícháme a vytvoříme těsto. Z těsta rukama tvarujeme malé bochánky a pokládáme je na plech vyložený pečicím papírem, přičemž ponecháme dostatek prostoru mezi jednotlivými bochánky, protože se při pečení lehce roztečou.
Pro malé děti necháme bochánky bez posypu, pro starší děti a dospělé můžeme posypat kořením, semínky nebo hrubozrnnou solí podle chuti.
Pečeme zhruba 15 minut dozlatova. Pokud chceme vykřupané placičky místo měkkých bochánků, tvarujeme těsto do plochých placiček – ty budou upečené rychleji než bochánky.
Mozzarellové bochánky jsou snadné na přípravu a vhodné pro malé i velké. Pro děti lze připravit měkké bochánky, zatímco pro dospělé vykřupané placičky s pestrým posypem. Tento recept je ideální jako svačina nebo lehké pohoštění!