Šťavnaté a chutné karbanátky s cuketou a bylinkami
Ingredience:
- 500g mletého masa (kuřecí, krůtí nebo vepřové)
- 200g cukety (po zbavení vody, původně cca 400g)
- 1 vejce
- 1 lžíce majoránky
- 1 lžička libečku
- 1 lžička červené papriky
- 1 lžička drceného kmínu
- Hrst strouhanky
- 2 stroužky česneku (pro děti od 1 roku)
- Sůl podle chuti (pro děti od 1 roku)
- 3 lžíce ghí
- Voda
Postup:
- Předehřejte troubu na 160°C.
- Do misky dejte mleté maso (pro různé verze – krůtí pro dospělé a vepřové pro partnera), přidejte vejce, strouhanku a všechny koření (majoránku, libeček, papriku a kmín).
- Pro děti od 1 roku a dospělé přidejte prolisovaný česnek a sůl. K masu přimíchejte najemno nastrouhanou cuketu, ze které jste předem odstranili přebytečnou vodu.
- Vše dobře promíchejte rukama a vytvořte z hmoty karbanátky. Pro malé děti můžete tvarovat malé čevabčiči, která se dobře drží v ručičkách.
- Umístěte karbanátky do zapékací misky, přidejte rozehřáté ghí a podlijte je vodou (cca 0,5 cm).
- Pečte v předehřáté troubě na 160°C zakryté po dobu 2 hodin. Během pečení dvakrát zkontrolujte, zda se voda nevypařila.
- Podávejte s bramborem nebo bramborovou kaší.