ObědVečeře

Šťavnaté a chutné karbanátky s cuketou a bylinkami

Dětský eshop Mivemi.cz


Ingredience:

  • 500g mletého masa (kuřecí, krůtí nebo vepřové)
  • 200g cukety (po zbavení vody, původně cca 400g)
  • 1 vejce
  • 1 lžíce majoránky
  • 1 lžička libečku
  • 1 lžička červené papriky
  • 1 lžička drceného kmínu
  • Hrst strouhanky
  • 2 stroužky česneku (pro děti od 1 roku)
  • Sůl podle chuti (pro děti od 1 roku)
  • 3 lžíce ghí
  • Voda

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 160°C.
  2. Do misky dejte mleté maso (pro různé verze – krůtí pro dospělé a vepřové pro partnera), přidejte vejce, strouhanku a všechny koření (majoránku, libeček, papriku a kmín).
  3. Pro děti od 1 roku a dospělé přidejte prolisovaný česnek a sůl. K masu přimíchejte najemno nastrouhanou cuketu, ze které jste předem odstranili přebytečnou vodu.
  4. Vše dobře promíchejte rukama a vytvořte z hmoty karbanátky. Pro malé děti můžete tvarovat malé čevabčiči, která se dobře drží v ručičkách.
  5. Umístěte karbanátky do zapékací misky, přidejte rozehřáté ghí a podlijte je vodou (cca 0,5 cm).
  6. Pečte v předehřáté troubě na 160°C zakryté po dobu 2 hodin. Během pečení dvakrát zkontrolujte, zda se voda nevypařila.
  7. Podávejte s bramborem nebo bramborovou kaší.




Prohlédněte si veškeré naše rubriky: