Oběd

Svíčková od 8. měsíce

Dětský eshop Mivemi.cz


Ingredience:

  • 200g hovězí svíčkové
  • 4 mrkve
  • 1,5 petržele
  • Celer (o polovinu méně než petržele)
  • Lžíce ghí
  • 3 kuličky nového koření
  • 1 bobkový list
  • 200ml kojenecké vody nebo vývaru
  • 100-150ml kokosového mléka

Postup:

  1. Příprava masa a zeleniny: Na ghí orestujte maso ze všech stran, poté jej přesuňte do pekáče. Na stejném másle orestujte na kostičky nakrájenou zeleninu (mrkev, petržel, celer) a přidejte do pekáče na maso. Přidejte nové koření a bobkový list. Nechte vystydnout a přiklopte pekáč.
  2. Chlazení: Pekáč vložte do ledničky přes noc, aby se chutě propojily.
  3. Pečení: Druhý den předehřejte troubu na 220°C. Vyjměte pekáč z lednice, podlijte vodou nebo vývarem a pečte 30 minut na 220°C. Poté snižte teplotu na 180°C a pečte ještě 2,5 hodiny. Během pečení maso otáčejte a podle potřeby podlévejte.
  4. Příprava omáčky: Po upečení vyndejte maso, vyjměte bobkový list a nové koření ze zeleniny. Zeleninu přendejte do hrnce, rozmixujte a přidejte kokosové mléko. Převeďte varem a přidejte kokosového mléka podle požadované hustoty omáčky.
  5. Podávání: Měkké maso nakrájejte a podávejte s omáčkou. Doporučuji podávat s vařenými brambory nebo domácími širokými nudlemi.

Tento recept je skvělý pro slavnostní příležitosti, kdy chcete připravit něco speciálního s jemnou a krémovou kokosovou omáčkou.




Prohlédněte si veškeré naše rubriky: