Tvarohová buchta s ovocem
Na korpus:
- 1/2 hrnku polohrubé mouky
- 1/2 hrnku hladké mouky
- 1/4 hrnku cukru
- 1/2 balíčku prášku do pečiva
- 1/2 hrnku mléka
- 1/4 hrnku oleje
- 1 vejce
Na tvarohovou náplň:
- Tvaroh v alobalu
- Troška mléka
- 1 vejce
- Ovoce dle chuti (na posypání)
Postup:
- Smíchejte všechny suroviny na korpus, nalijte na plech nebo do kulaté formy.
- Pečte na 170°C přibližně 10 minut, dokud se těsto trochu nezatáhne.
- Mezitím si připravte tvarohovou náplň: tvaroh, mléko a vejce dobře promíchejte, aby směs byla tekutá, ale ne příliš řídká. Případně můžete dosladit.
- Nalijte náplň na předpečené těsto, posypte ovocem dle chuti.
- Pokračujte v pečení, dokud nejsou okraje zlatavé.
Dobrou chuť!