Vánoční pečení pro děti: Včelí úlky
Ingredience
- 5 datlí Medjool
- 40 ml převařené vody
- 1 lžíce kakaa do těsta
- 40 g ovesných vloček
- 60 g vlašských ořechů
- Cca 2 lžíce 100% arašídového másla na náplň
- 2 lžíce kakaa na obalení
- Domácí dětské piškoty (viz vlastní recept)
Postup
- Datle Medjool vypeckujeme, nakrájíme na malé kousky a přelijeme vřelou vodou. Necháme nabobtnat, poté rozmixujeme na kaši.
- K datlové směsi přidáme najemno namixované ovesné vločky, vlašské ořechy a kakao. Zpracujeme těsto rukama a necháme alespoň 2 hodiny odležet v lednici.
- Po odležení tvarujeme z těsta kuličky, které obalíme v kakau. Každou kuličku vložíme do tvořítka na úlky.
- V úlku vytvoříme důlek (např. vařečkou) a naplníme ho arašídovým máslem. Nakonec úlek přiklopíme domácím piškotem a opatrně vyndáme z tvořítka.
- Hotové úlky skladujeme v lednici.
Tento recept na nepečené kakaové úlky kombinuje jemnou sladkost datlí s lahodnou chutí ořechů a kakaa. Náplň z arašídového másla dodává příjemnou krémovost, zatímco domácí piškoty přinášejí strukturu. Ideální dezert pro děti i dospělé!