ObědVečeře

Zapékané bramborové noky s rajčatovou omáčkou a mozzarellou

Dětský eshop Mivemi.cz


Ingredience pro děti od 9 měsíců

  • 1 plechovka krájených rajčat
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 3 lžíce zakysané smetany
  • 1 lžíce uzené papriky
  • 1 lžíce petrželky (sušené nebo čerstvé)
  • 1 mozzarella
  • 1 balení bramborových noků

Ingredience pro děti od 1 roku a dospělé

  • 1 plechovka krájených rajčat
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 3 lžíce zakysané smetany
  • 1 lžíce uzené papriky
  • 1 lžíce petrželky (sušené nebo čerstvé)
  • 1 mozzarella
  • 100 g slaniny
  • 3 stroužky česneku
  • Sůl a pepř
  • 1 balení bramborových noků

Postup

Troubu předehřejeme na 180 °C.

Bramborové noky uvaříme podle návodu a nasypeme do zapékací mísy.

Na pánvi orestujeme slaninu (pro děti do 1 roku vynecháme), přidáme rajčatový protlak, krájená rajčata, uzenou papriku a petrželku. Směs lehce prohřejeme. Přidáme zakysanou smetanu, promícháme a odstavíme z plotny.

Nakonec do omáčky vmícháme prolisovaný česnek, sůl a pepř (pro děti do 1 roku vynecháme). Rajčatovou směsí zalijeme noky v zapékací míse a lehce promísíme.

Na závěr posypeme nastrouhanou mozzarellou a zapékáme 20 minut, dokud se mozzarella nerozpustí a nezačne zlátnout.

 

Tento snadný a rychlý recept spojuje jemnou chuť bramborových noků s rajčatovou omáčkou a lahodnou mozzarellou. Varianty jídla jsou přizpůsobené i pro ty nejmenší strávníky, zatímco dospělým přidává pikantní šmrnc slanina, česnek a koření. Perfektní volba na rodinný oběd či večeři!




Prohlédněte si veškeré naše rubriky: