Zapékané bramborové noky s rajčatovou omáčkou a mozzarellou
Ingredience pro děti od 9 měsíců
- 1 plechovka krájených rajčat
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 3 lžíce zakysané smetany
- 1 lžíce uzené papriky
- 1 lžíce petrželky (sušené nebo čerstvé)
- 1 mozzarella
- 1 balení bramborových noků
Ingredience pro děti od 1 roku a dospělé
- 1 plechovka krájených rajčat
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 3 lžíce zakysané smetany
- 1 lžíce uzené papriky
- 1 lžíce petrželky (sušené nebo čerstvé)
- 1 mozzarella
- 100 g slaniny
- 3 stroužky česneku
- Sůl a pepř
- 1 balení bramborových noků
Postup
Troubu předehřejeme na 180 °C.
Bramborové noky uvaříme podle návodu a nasypeme do zapékací mísy.
Na pánvi orestujeme slaninu (pro děti do 1 roku vynecháme), přidáme rajčatový protlak, krájená rajčata, uzenou papriku a petrželku. Směs lehce prohřejeme. Přidáme zakysanou smetanu, promícháme a odstavíme z plotny.
Nakonec do omáčky vmícháme prolisovaný česnek, sůl a pepř (pro děti do 1 roku vynecháme). Rajčatovou směsí zalijeme noky v zapékací míse a lehce promísíme.
Na závěr posypeme nastrouhanou mozzarellou a zapékáme 20 minut, dokud se mozzarella nerozpustí a nezačne zlátnout.
Tento snadný a rychlý recept spojuje jemnou chuť bramborových noků s rajčatovou omáčkou a lahodnou mozzarellou. Varianty jídla jsou přizpůsobené i pro ty nejmenší strávníky, zatímco dospělým přidává pikantní šmrnc slanina, česnek a koření. Perfektní volba na rodinný oběd či večeři!